Jag är en 22 årig kille som bor i Mullsjö. Min Familj består av min sambo Madeleine och våra två katter.

Snabb tur


Jag och min underbara Madeleine åkte ner till Mullsjön en snabbis klockan 22 ikväll. Vi fiskade i ungefär en halvtimma och det var ganska kallt och mörkt. Det gick knappt att se vart kasten hamnade. Jag åkte hem fisklös medans Madeleine fångade en lite abborre. Jag lyckades åtminstonde locka en abborre till hugg på min nya "gäddspinnfluga", men den släppte vid kanten. Dock är flugan aningen liten och jag ska därför binda en större på en längre tub.

Imorgon blir det fiske i Mullsjön från båt. Nu ska jag och älsklingen krypa ner i sängen och se på film!

Inlägget skapades: 2009-07-22

0 Kommentarer

Abborre 600g


Hittade en bild som jag glömt att skriva ett inlägg om. Abborren är tagen för 2 veckor sen på mete med en liten abborre som betesfisk.

Inlägget skapades: 2009-07-17

0 Kommentarer

Mullsjön med båt


Idag har jag, Madeleine och Byberg varit nere vid sjön och fiskat i ca 4 timmar. Efter ca 20 minuter högg den första gäddan mitt ute på sjön. När den korta fighten var över vägdes den till nästan exakt 2kg. UL-spöet är verkligen spännande att fiska med och en gädda i den storleken drar på riktigt bra.En stund senare när vi kommit in mot vassen vid kärleksudden lyckades Madeleine få en liten gädda som uppskattningsvis vägde 50 - 150g. Därefter fångades lite småfisk på mete av mig och Byberg. Sammanfattningsvis var det en relativt trögfiskad dag.

När jag och Madeleine hade kommit hem avslutades kvällen med att jag grillade skinsnitzel och gjorde grönsaker och klyftpotatis i ugnen. Jag älskar dig Madeleine!Inlägget skapades: 2009-07-17

0 Kommentarer

Flätlina


Nu sitter det Fireline 0.012mm spolad på UL-spöet. Det är en ganska bra uppgradering från den tunna nylon linan. Efter en tur till Mullsjön kan jag konstatera att det var en rejäl förbättring i hållbarhet jämfört med den gamla linan, men tappade dock en gädda på ca 2 - 3kg. Men man ska kanske inte begära att den ska hålla utan tafs mot gäddans vassa tänder.

Inlägget skapades: 2009-07-17

0 Kommentarer

Senaste turerna


Eftersom jag har varit lite dålig på att uppdatera blogg blir det här en sammanfattning av de senaste fisketurerna. Senast var jag ute vid hopptornet och testade ett par jiggflugor som jag har bundit ihop. Abborrarna var riktigt hungriga på dem men på 20 minuter lyckades jag bara kroka en.Därefter blev det en tur till strandpromenaden. Eftersom spinnarna alltid ger resultat lämnades de hemma för att istället ge chans till något annat. Jag tog med ett par stycken jiggar och en "gummifisk" och redan efter första kastet fångades fisk. Dock så var det en mört som blivit krokad rakt genom huvudet och gummifisken var nästan lika stor som fisken.Efter ytterligare ett par kast krokades en gädda, men efter 1 - 2 minuters fight gick linan av. Det var inte helt oväntat. Med 0.15mm nylonlina kommer man inte långt! Nästa projekt får bli att spola på tunn flätlina på UL-spöet.

Inlägget skapades: 2009-07-08

0 Kommentarer

Webbsidan är design för Firefox och Internet Explorer 7.0