Jag är en 22 årig kille som bor i Mullsjö. Min Familj består av min sambo Madeleine och våra två katter.

Ny fisketur imorgonImorgon vid 06.30 åker jag och Andreas iväg till västa sidan av Vättern för att fiska lax. Jag är taggad till tusen och jag hoppas att vi har turen med oss även denna gången.Inlägget skapades: 2009-11-23

0 Kommentarer

Bilder från igår

Inlägget skapades: 2009-11-12

0 Kommentarer

Första laxen


Efter några timmars sömn ringde klockan vid 06.00. Andreas kom och hämtade mig vid strax efter halv sju. Planerna var egentligen att vi skulle åkt till västra sidan av Vättern men vädret och rapporter från laxfiske gjorde att vi åkte till Ödeshög. Det låg ett svagt duggregn i luften när vi kom fram till fiskeplatsen. Vi riggade upp spöna och började fiska.

Vid klockan halv tio slukade en lax min tubfluga. I början trodde jag att den var liten eftersom den inte gjorde något större motstånd. När laxen började närma sig land gjorde den ett par rusningar för att sedan landa i Andreas håv. Fisken mättes till 68 cm och en vikt på 4 kg. Det var riktigt kul och en bra början på laxkarriären!Vid klockan tio var det dags för Andreas att få dagens fisk. Oddsen för att han ska få fisk är höga eftersom han har 100% fångststatestik på alla fisketurer med mig. Det spelar ingen roll om vi åker till Trollsjön, Hökensås, Stråken eller Vättern. Han får alltid fisk! :) Fisken han fick idag var en röding som mättes till 53 cm och blev varsamt tillbaka släppt.Det var en riktigt lyckad och trevlig dag och jag ser redan nu fram emot att åka iväg snart igen till de ljuva klipporna och jaga det goda silvret!

Inlägget skapades: 2009-11-10

3 Kommentarer

Tubflugor


Idag vaknade jag och Madeleine halv tolv av att Frida och Andreas skickade ett sms och undrade om vi ville följa med och gå runt elljuspåret. Det ville vi gärna. Efter promenaden följde vid med dem hem på en kopp kaffe. Andreas satte på en fiskefilm om fiske efter stör. Det var imponerade att se hur de monsterliknande fiskarna drogs upp och det skulle vara kul att testa på det fisket någon gång. En bit in på filmen ringde Madeleines chef och undrade om hon kunde jobba. Vi var tvugna att ta en hastig middag, därför åkte vi till Ica och avnjöt varsin kokt korv med bröd för endast 10 kr.

När Madeleine var på jobbet blev jag sugen på att binda några flugor, eftersom jag har blivit inspirerad av tubflugefisket i Vättern efter lax var jag tvungen att testa att binda några tubflugor. Dock blev resultatet lite halv dåligt. Om någon har en bra sida med mönster för tubflugor får ni gärna dela med er av den!

 

Ikväll har jag och min lilla snöflinga kollat på idol och druckit lite kaffe och julmust. Julmust är den bästa drycken som har skapats och vi dricker den i massvis. Imorgon ska jag ha ett litet kalas eftersom jag fyllde år för ett par dagar sedan. Då blir det smörgåstårta från bernards i Jönköping.

Förhoppningsvis blir det en tur till Vättern i nästa vecka för att testa lyckan efter Lax igen.

 

Inlägget skapades: 2009-11-07

2 Kommentarer

Vinter


Nu börjar vintern närma sig och nu snöar det för fullt utomhus! Jag har därför passat på att ändra bloggdesignen lite genom att lägga in snöflingor i huvudet och rapporter från land laxfisket i vättern på sidan av bloggen.

Rapporterna är tagna härifrån och länkas även när man klickar på dem.


Inlägget skapades: 2009-11-06

0 Kommentarer

Laxfiske i Vättern


I Tisdags upplevde jag min första fisketur efter lax från land i Vättern. Det var ett mycket spännande fiske som kändes nästintill overkligt. Resan resulterade i en lax och en röding för Andreas. För mer information om fisketuren besök Andreas blogg HÄR.  Lax fisket i Vättern gav verkligen mersmak och jag kommer absolut fiska lax igen!

 

Andreas med laxen

 


Inlägget skapades: 2009-11-06

0 Kommentarer

Lax fiske i Vättern


Imorgon blir det en tur med Andreas till Vättern för att testa på fiske efter Lax. Jag återkommer med hur fisket gick imorgon!

Inlägget skapades: 2009-11-03

1 Kommentarer

Webbsidan är design för Firefox och Internet Explorer 7.0