Jag är en 22 årig kille som bor i Mullsjö. Min Familj består av min sambo Madeleine och våra två katter.

Flugfiske i Trollsjön


Jag och Andreas var nere vid Trollsjön hela förmiddagen. Jag var huvudsakligen där för att lära mig att kasta med mitt nya flugspö, som jag fick av min underbara Madeleine i för tidig födelsedagspresent. Det går sakta framåt varje gång jag kastar med det, men det är inte lätt. Förhoppningsvis lär jag mig snart att kasta, så att jag kan börja fiska på riktigt istället för att plaska lite intill kanten.

Hur som helst så fick Andreas en öring som han gav till mig. När jag kom hem från fisketuren rensades den och slängdes in i ugnen med klyftpotatis. Till det serverades stenbitsromsås och sallad.Dagens lunchTack Andreas för en trevlig fisketur och en god fisk!Inlägget skapades: 2009-10-31

0 Kommentarer

Stråken i kylan


Andreas kom ner och hämtade mig 07:30 för en fisketur i Stråken. När vi kom dit och hade packat ner alla grejer i båten skulle jag låsa upp hänglåset som båten satt fast låst med. Det gick trögt och efter lite vickande gick nyckeln av i låset. Andreas åkte hem och hämtade en såg och sågade av kedjan.

Väl ute på sjön högg den första gäddan för Andreas innan jag ens hade hunnit släppa i min wobbler. Därefter gick fisket trögt och det var fruktansvärt kallt och blåste kyligt på sjön. Men efter en stund lyckades jag kroka en +2kg gädda med en liten 8 grams spinnare på UL-spöet. Jag fick in gäddan mot båten och där försökte den sticka bortåt. Spöet blir allt mer böjt och med tjocka handskar och dålig känsel i fingrarna försöker jag sänka spärren i rullen. Dock råkar jag dra spärren åt fel håll och ser hur spöet står böjt som ett U ner mot sjön, som tur var gick linan av innan spöet gav vika.

Sammanfattningsvis var det en trevlig men kall fisketur.

Inlägget skapades: 2009-10-14

2 Kommentarer

Webbsidan är design för Firefox och Internet Explorer 7.0