Jag är en 22 årig kille som bor i Mullsjö. Min Familj består av min sambo Madeleine och våra två katter.

Havsöring!


Nu är väskorna packade, kaffet är bryggt och spöna är iordning. Om 20 minuter bär det iväg på jakt efter havsöring tillsammans med Andreas och From. Med lite tur finns det täckning så att jag kan uppdatera bloggen under dagen!

Inlägget skapades: 2010-05-14

0 Kommentarer

Trollsjön


Det har hittils blivit två fisketurer till Trollsjön i år. Den första turen var på premiärdagen. Sammanlagt landades 15 renbågar för min del och Andreas fick hela 25 stycken! Den första timmen var det helt galet fiske och det högg på nästintill varje kasst. Det spelade inte någon roll vad man fiskade med utan de var hungriga på precis vad som hellst.

I Söndags åkte jag och min kära älskling ner till Trollsjön för att fixa några regnbågar att lägga på grillen. Det var rätt dystert väder och det duggregnade under hela tiden vi var där. Efter 10 minuter högg den första regnbågen och kasstet efter att jag plockat upp den första högg den andra. Den andra regnbågen var en liten lekfärgad hane så den fick sin frihet åter igen. Därefter var det helt dött i sjön i över en timma. Men tillslut lyckades jag få en till regnbåge.

 

Ivrigt flugfiskande efter regnbåge

Den första fångsten för dagen

 

 

 

Inlägget skapades: 2010-05-12

1 Kommentarer

Fast i flugfisket


Klockan ringde klockan fyra och det var dags att gå upp för att brygga kaffe och göra iordning fiskeutrustningen. Vi anlände till sjön i god tid för kunna ta en bra plats att fiska på. Redan fem minuter efter startskottet gick krokade Andreas på en regnbåge. Det var en fin fisk som vägde runt 1.5 kg. En kort stund därefter fick han en till.

Det var den kallaste morgonen på länge och det kändes verkligen i händerna. Det var till och med så kallt att man fick stå och trycka bort is från spöringarna! Men jag gav inte upp för det! Jag fortsatte att kämpa med fisket medans de andra satt och drack kaffe. Plötsligt högg det en regnbåge, men jag drog på ett mega mothugg och kroken lossnade. Bara ett par kasst efteråt lyckades jag kroka på en till och denna gången satt den. Efter en kort fight lyckades jag drilla in den till land. Det var en liten regnbåge som vägde en bit över halvkilot.

Lycklig fångstman, men stelfrusen

 

Andreas lyckades få en till regnbåge men senare på förmiddagen blev fisket trögare i sjön. Vi beslutade oss för att åka till Havssjön istället och väl framme vid sjön såg vi till vår förvåning att den var helt tom på fiskare. Så det vara bara att välja och vraka bland platserna. Vi beslutade oss för att gå till en udde och efter en liten stunds kastande lyckades jag kroka min andra regnbåge. Det blev en ordentlig fight och rullen skrek ordentligt under rusningarna. När den tillslut var uppe på land vägdes den till 2.6 kg. Därefter fortsattes fisket och bara en kort stund efteråt fick Andreas på en regnbåge. Sen hände det inte mycket mer på någon timem så vi besluted oss för att åka hemåt.

Regnbåge 2.6 kg

 

Andreas med regnbåge i håven

 

Bilderna i inlägget är lånade av Andreas besök hans blogg här.


 

Inlägget skapades: 2010-05-04

0 Kommentarer

Webbsidan är design för Firefox och Internet Explorer 7.0