Jag är en 22 årig kille som bor i Mullsjö. Min Familj består av min sambo Madeleine och våra två katter.

Fluga med UL-spö efter abborre i Mullsjön


Efter att ha läst en artikel på internet om flugfiske efter abborre blev jag inspirerad och tänkte göra ett försök själv. Innan jag begav mig ner till sjöb knöt jag lite snabbt ihop två flugor som var tyngda i huvudet med två kulor och hade en svans av marabou.Först testade jag att fiska med den röda flugan framför en spinnare. På de första kasten var det små abborrar som var på och nafsade på den, men ingen tog hela flugan. Efter en stund utan att ha krokat någon fisk knöt jag på flugan direkt på linan utan någon spinnare framför. På första kastet fick jag en liten abborre! Kastlängden med UL-spöet blev dock inte särskilt lång, ca 10m. Därför knöt jag på den rosa flugan med större krok och ytterligare förtyngd med en ståltråd undertill. Eftersom att flugan var större gick alla mindre abborrar bort. Men efter ca 5 - 6 kast lyckades jag kroka en lite större abborre.Inlägget skapades: 2009-06-29

2 Kommentarer

Mullsjön - UL fiske


Jag och Madeleine var inne i Jönköping eftersom Madeleine skulle tatuera sig. Efter tatueringen passade jag på att köpa ett billigt ABU-garcia UL-spö. Senare på kvällen blev det en tur ner till sjön. Första fångsten på det nya spöet blev en liten gädda. Jag måste verkligen säga, OJ! Vilken skillnad det var mot mitt vanliga spö! Då skulle en fisk i den storleken bara behövas släpas in till kanten, men nu blev det faktiskt en del kamp. Utöver gäddan blev det två stycken små abborrar.

Madeleine hade på en fisk som hon tappade.

UL-Gädda


Inlägget skapades: 2009-06-27

0 Kommentarer

22 juni - Mullsjön


Dagen började med fiske vid utloppet. Där bottenmetades det med mask. På 30 minuter resulterade det i tre abborrar och en grov mört. Den största abboren vägde ett par hekto. Efter det bestämde jag mig för att åka bort till hopptornet och ta upp jakten på ännu större abborrar. Bottenmetestacklet som användes illustreras i bilden nedanför. Det består av glidande sänken, ett gummistopp och ett litet flöte för att höja upp betet från botten.

Bottenmete


Vädret var på topp och vattenytan låg helt spegelblank. Efter en stunds fiske kunde jag konstatera att metet inte fungerade alls, så jag knöt på en reflex spinnare med en vikt på 12g. När det första kastet var invevat och spinnaren precis hade passerat upp över vattenytan kommer en gädda flygandes som ur en kanon och tar den. Dock tappade jag gäddan på väg in till land. Efter ytterligare 20 minuters fiske fångades en abborre som vägde omkring halvkilot. Jag stannade kvar vid hopptornet i 40 minuter till men det enda som fångades var en ytterst liten abborre, som precis kunde få in trekroken i munnen.

 
Vädret
Minsta borren


Inlägget skapades: 2009-06-23

0 Kommentarer

Midsommarafton


Madeleine jobbade till klockan 21.00 på midsommarafton så då passade jag på att åka ner till sjön en sväng. Jag åkte bort till kärleksudden och fiskade bort mot vägen till friluftshotellet. Resultatet blev en gädda på ca 1kg.

Gädda

Inlägget skapades: 2009-06-23

1 Kommentarer

Fisketur till Mullsjön


Vädret växlade mellan regnigt och soligt. Först fiskades det en halvtimma vid hopptornet, men där syntes det inte ens små fisk. I vanliga fall brukar det gå stora stimm av små mörtar och abborrar där. Förflyttade mig till strandpromenaden och efter bara någon minut fick jag den första abborren. Efter ytterligare 20 minuter hade två till abborrar fångats. Den största vägde uppskattningsvis runt 400 - 500g.


Abborre

Inlägget skapades: 2009-06-19

0 Kommentarer

Fisketur 12 juni


Var nere i Mullsjön 3 timmar på förmiddagen och det ösregnade hela tiden. Fisket gick otroligt trögt och jag fick bara en abborre på ca 100g på en spinnare. Jag gjorde även ett försök att meta abborre på löja och ett försök att meta gädda på en liten abborre, men resultatet uteblev.

Nästa fisketur går till hopptornet och kommer vara riktat mot stor abborre.

Inlägget skapades: 2009-06-13

0 Kommentarer

3 gäddor och en abborre


I luften låg ett tunt regn och stundtals rätt kraftig vind. Platsen som fiskades på var mellan utloppet och kärleksudden. Dagens tur var riktad mot actionfyllt "sommargäddfiske" på grunt vatten. Djupet på området där jag fiskade var ungefär 30cm till 1 meter djupt vilket gör att varenda rörelse från gäddan syns i vattnet. Utdelning gavs redan på första kastet. Vattenytan exploderade 2 - 3 meter från utkastplatsen och den första gäddan hade fångats. Uppskattningsvis vägde den cirka 2kg - 2.5kg och var förvånansvärt stor för att gå så grunt. Efter några kast begav jag mig längre bort mot kärleksudden. På första kastet på det nya stället satt gädda nummer två. Vikt ca 0.5kg.


Gädda på ingång


Fisket vid kärleksudden gav inget resultat, så jag återvände mot utloppet igen. Precis vid skogen bort mot utloppet fångades den tredje gäddan. Vikt ca 1kg. Efter ytterligare några kast fångades även en liten abborre.

Sammanfattningsvis var det en händelserik och lyckad fisketur, med tanke på att jag endast tillbringade cirka 1 timma nere vid sjön


Inlägget skapades: 2009-06-11

0 Kommentarer

Dagspass 9 juni


Tillbringade 2 timmar nere vid sjön för gäddmete. Under tiden kastade jag med jigg och mindre spinnare. Resultatet på gäddmetet uteblev, men fick två abborrar varav den största vägde uppskattningsvis 400g.

 


Minsta abborren

Inlägget skapades: 2009-06-11

0 Kommentarer

Fisketur 8 juni


I morse tog jag en tur ner till sjön klockan 05.30 på morgonen. Jag och Madeleine skulle in till stan vid 06.55 så jag passade på att gå ner en stund till sjön innan det. Dimman låg tät över hela sjön och ytan låg vindstilla. På fjärde kastet blev det en liten abborre. Men annars var det riktigt trögfiskat.Mullsjön

Liten abborre


 

Inlägget skapades: 2009-06-11

0 Kommentarer

Första inlägget


Jag är en kille som bor med min sambo Madeleine i centrala Mullsjö och studerar för tillfället Ekonomiprogrammet på Högskolan i Skövde. Jag driver en enskild firma med inriktning mot webbutveckling. På min lediga tid försöker jag ta mig tid att gå ner till sjön och testa fiskelyckan. Den här bloggen kommer till övervägande del handla om fiske. Fisket riktar jag till största del mot gädda och abborre, men ibland även regnbåge. Abborrefisket i år har börjat ganska bra. Den första abborren vägde 800g och den andra 1.62kg.


Abborre 1,62kg

 

Inlägget skapades: 2009-06-11

0 Kommentarer

Webbsidan är design för Firefox och Internet Explorer 7.0